Asociatia Furnizorilor de Servicii de Certificare

Conform Legii Semnaturii Electronice achizitia certificatului digital presupune identificarea utilizatorului de catre un angajat al unui furnizor autorizat de servicii de certificare. Nu va recomandam achizitionarea unui certificat digital de la furnizori ce nu realizeaza aceasta identificare prin intermediul angajatilor proprii. Nerespectarea acestei proceduri poate duce la invalidarea certificatului digital.

Ce este semnatura electronic extinsa

Semnatura electronica extinsa este creata pe baza unui certificat digital calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat in baza Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica. Potrivit Legii nr. 455/2001, inscrisul in forma electronica caruia i s-a incorporat, atasat sau asociat o semnatura electronica extinsa este asimilat, in ceea ce priveste conditiile si efectele sale, inscrisului sub semnatura privata.

Cum obtii kitul de semnatura electronica extinsa

Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica se obtine de la unul dintre furnizori de certificare acreditati in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica. Lista acestor furnizori se gaseste pe website-ul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, www.mcsi.ro, sectiunea Registrul furnizorilor de servicii de certificare, sau pe website-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), www.anaf.ro, sectiunea Declaratii electronice, categoria Informatii depunere declaratii. In ordine alfabetica, acestia sunt:


Registrul furnizorilor de servicii de certificare poate fi consultat aici.

Va reamintim ca procedura legala, conforma cu Legea Semnaturii Electronice presupune identificarea utilizatorului de catre un angajat al unui furnizor autorizat de servicii de certificare. Nu va recomandam achizitionarea unui certificat digital de la furnizori ce nu realizeaza aceasta identificare prin intermediul angajatilor proprii. Nerespectarea acestei proceduri poate duce la invalidarea certificatului digital.

Avantajele semnaturii electronice extinse


Ce elementele iti trebuie pentru a putea semna electronic

Semnatura electronica extinsa poate fi creata achizitionand un kit de semnatura electronica extinsa, compus din:

La ce poti folosi semnatura electronica extinsa?