Asociatia Furnizorilor de Servicii de Certificare

Misiunea Asociatiei
Asociatia are ca obiectiv promovarea utilizarii certificatelor digitale calificate, stabilirea standardelor de calitate si securitate, precum si promovarea unui cadru legislativ flexibil, adecvat dinamismului economiei de piata.


Obiectivul organizatiei il reprezinta promovarea activitatii de furnizare de servicii de certificare in randurile organizatiilor din Romania (prin organizatie intelegand societati comerciale, institutii publice, orice alte entitati juridice) si a persoanele fizice interesate, si protejarea intereselor membrilor sai.

MembriicertSIGN

certSIGN este furnizor acreditat de servicii de incredere in conformitate cu Regulamentul European EIDAS 910/2014. Certificatele calificate emise de certSIGN beneficiaza de acoperire europeana si permit generarea unei semnaturi electronice calificate cu valoare legala.Certificatele emise de certSIGN sunt recunoscute implicit în toate sistemele de operare și browserele Internet. Pentru crearea de semnături electronice cu valoare legală, compatibile cu toate sistemele instituțiilor publice sau private care solicită utilizarea unui astfel de certificat, certSIGN emite certificate calificate recunoscute atât în Romania, cât și în toate statele membre ale Uniunii Europene.

DigiSign

DigiSign este unul din principalii furnizori din domeniul serviciilor de infrastructura a cheii publice (PKI) si securitatea tehnologiei informatiilor. DigiSign este o autoritate de certificare (AC) din Romania care permite afacerilor si consumatorilor sa comunice si sa incheie cu incredere tranzactii prin retelele digitale.

AlfaSign

AlfaTrust Certification S.A este furnizor acreditat de servicii de certificare conform Ordinului nr. 1097 din 15.11.2017